Spa Totaal Roke , 2e Hoornerveenseweg 16 8181LV Heerde

Tel: 0578-690131

Fax: 0578-690046

E-mail: info@spa-totaal.eu

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

luxury Spas binnen  handbereik Maak vandaag nog een afspraak Om zelf onze collectie Allseas  spas te bewonderen: 0578-690084
Over ons Contact  Openingstijden Forum Services Handige Links
Home Webshop Spas Zwem spas Accessoires Spa onderdelen Zwembad-Totaal
Waterbehandeling

Ozonator

De ozonator zorgt voor desinfectie van het water in uw spa bad en ook zwemspa. In een spa is een enkele ozonator al voldoende, voor een zwemspa worden er vaak twee gebruikt.

De werking van de ozonator is als volgt: de ozonator maakt ozongas waarmee niet alleen bacterien(o.a. legionella) wordt gedood maar ook andere schimmels en virussen. Daarnaast heeft het een oxiderende werking en breekt het afvalstoffen af zoals urine, zweetdruppels, resten huidcreme, zonnebrand creme enz.

De levensduur van een ozonator is ongeveer 1,5 tot maximaal 2 jaar. Afhankelijk van de kwaliteit en bedrijfsuren van de ozonator moet deze dus regelmatig worden vervangen.

Doet u dit niet dan gaat dit ten koste van de desinfecterende werking en de waterkwaliteit Dit zal gecompenseerd moeten worden met andere waterbehandelingsproducten. Een goed werkende ozonator is dus zeer belangrijk en komt de waterkwaliteit ten goede.

Een ozon mix kamer verhoogt het rendement van de ozonator en daarmee de desinfecterende werking en het beschermt uw bad. Het ozon gas heeft een zeer krachtige werking en kan dus ophopen onder uw spa cover wanneer uw bad is afgedekt. Door het ozon gas via een mix kamer in uw bad te laten stromen krijgt het gas meer tijd om zijn werking te doen in deze ozon mixer waarna het neutraliseert voordat het terug in uw bad stroomt en zo geen schade meer kan veroorzaken aan uw bad en spa cover.

Vergeet ook niet de ozon leiding met terugslagklep te controleren op slijtage van de ozongenerator naar het bad of mix kamer.

Het ozonater slangetje moet tegelijk met de ozonator vervangen worden om water lekkage van uw bad te voorkomen. Wilt u deze klus liever over laten aan een specialist, maak dan gebruik van onze Spa Service.

Ozon of actieve zuurstof doet zijn werk zonder reststoffen achter te laten. Dit in tegenstelling tot producten op basis van chloor waarbij het water steeds meer uit balans raakt door ophoping van cyanuurzuur wat bij gebruik van chloortabletten achter blijft.

De werking van ozon, ook wel bekent als actieve zuurstof met zowel positieve en negatieve ionen, zal dus zowel positief geladen als negatief geladen bacterien en virussen door middel van ionisatie worden gedood.

Dit gebeurt ook zo in de natuur, in de lucht zit zuurstof (O2), van deze zuurstof wordt actieve zuurstof (O3) gemaakt door energie van de zon, planten, wind of regen. Dit verschijnsel is te ruiken na een onweersbui omdat dan de concentratie ozon vele malen hoger is.


Water dat met het ozongas is geïnjecteerd blijft veel langer fris en helder dan water dat is gedesinfecteerd met alleen chloor.

Als u een ozonator gebruikt, dan kunt u de concentratie van het chloor in het water wat terug brengen.

Water dat met ozongas is geïnjecteerd is vele malen beter gedesinfecteerd dan water wat met gewone middelen is gedesinfecteerd.

Bovendien kunt u minder chloor gebruiken in uw Spa. Uw Spa zal dus minder chloor gebruiken omdat het ozongas de meeste bacteriën doodt. Dit betekent tevens dat de “chemicaliën lucht” een stuk minder zal zijn.

U zult bovendien ook minder last hebben van oog- en huidirritaties.

Onze spa’s zijn allemaal voorzien van een ozonator met mengkamer.


Spa Tips Onderhoud Spa onderdelen Bespaar Energie Waterbehandeling Spa in voorjaar